Op de camping
Door: Jeanine
Blijf op de hoogte en volg Jeanine
03 Augustus 2008 | Spanje, Barcelona
Natuurlijk heb ik ook nog een paar vrije dagen gehad en die weer nuttig besteed. Om te beginnen met woensdag 23 juli: toen ben ik er samen met mijn collega Ina per fiets op uitgetrokken. En nog wel op een Hollandse fiets ook! Deze hadden we voor een prikkie gehuurd bij "Budget Bikes", dat enkel en alleen oranje fietsen verhuurt. Hollandser kan niet en een mooiere manier om de stad te verkennen kan ik me niet bedenken. We hebben de bekende wijken doorgecrosst (vooral Gràcia met al zijn pleinen is prachtig, het is een dorp op zich) en alles gedaan wat God verboden heeft: door rood licht rijden, tegen het verkeer in fietsen en midden op straat rijden! Ook hebben we een kijkje genomen bij het prachtige Olympische zwembad op de Montjuïc heuvel. Tussendoor zijn we natuurlijk zo af en toe aangewipt bij een terrasje om te ontsnappen aan de drukte en hitte. Aan het einde van de dag hebben we nog een verfrissende duik genomen in de zee en heerlijk gedineerd in een leuk restaurantje in hartje centrum.
Zaterdag ben ik samen met Astrid naar Girona geweest, wat een prachtige plaats. Ik had een stad verwacht, maar het komt echt dorps over. Het heeft smalle straatjes, bruggen over het water, prachtige kerken en kathedralen en middeleeuwse stadsmuren. Ideaal om in een middagje al lopend te verkennen. 's Avonds hebben we tussen alleen maar landgenoten op een plein in Girona gegeten; de kwaliteit en service waren echter ver onder de maat. Astrid heeft er in een hostel overnacht; ik ben 's avonds weer met de trein teruggegaan naar Barcelona. De reis duurt vijf kwartier, 's ochtends op de heenweg zat er een baby bij me in de coupé, die helaas niets anders heeft gedaan dan blèren! :( Treinen zijn in Spanje trouwens spotgoedkoop en nog luxe te noemen ook. Een retourtje kost maar iets van 12 euro. Al met al een zeer geslaagde dag en leuk om eens weg te zijn uit de grote stad.
Zondag ben ik met Paul, een collega van de ANWB, naar het strand van Montgat geweest. Dat is een breed zandstrand met rotsen op 20 minuten met de trein ten noorden van Barcelona. De gasten bestaan bijna alleen maar uit Spaanse families, die daar een dagje picknicken. Er heerst een supergezellige sfeer, het is er uiterst veilig en ik heb nog niet zulk helder zeewater meegemaakt. Op de achtergrond zie je de skyline en "wolkenkrabbers" van Barcelona, een prachtig gezicht. Het was een zeer ontspannen voorbereiding voor de drukke werkweek (inmiddels heb ik twee keer een zevendaagse dienst gedraaid; vanaf nu komt dat niet meer voor).
Deze week zaten mijn avonden ook volgepland. Maandagavond is Sarah, mijn oud-huisgenootje, langsgeweest en hebben we wat gegeten en gedronken op ons terras. Dinsdagavond zijn we samen uit eten geweest bij de Libanees op Plaça de Sants. In feite een veredelde shoarmatent, maar er werd heerlijk eten geserveerd. Woensdagavond zijn we de stad in geweest om wat te shoppen en tapas te eten. Inmiddels is Sarah alweer thuis in New York. Donderdagavond heb ik twee uren getennist met twee Spanjaarden. Die club is ideaal om nieuwe contacten op te doen. Het tennissen gaat ook erg lekker moet ik zeggen. Sinds vrijdagavond hebben we twee nieuwe huisgenoten: een Duitse en een Canadees, die momenteel samenwonen in Berlijn en hier zes dagen blijven. Gelijk even kennisgemaakt en gezellig gekletst en wat gedronken op ons dakterras. Ook heb ik nog even met pa en ma gebabbeld via Skype, de verhuizing is inmiddels in volle gang. Op zich vind ik het wel jammer dat ik dat hele circus moet missen.
Het is hier de laatste dagen ruim 30 graden. Vooral afgelopen maandag heerste er een extreme hitte, toen heb ik voor het eerst niet kunnen slapen en ben ik notabene midden in de nacht onder een ijskoude douche gaan staan! Je hebt niet eens de tijd om op te drogen: voor je het weet, ben je weer drijfnat. Ook staat Spanje op sportgebied weer op de kaart sinds de overwinning van Carlos Sastre in de Tour de France. Over wielrenners gesproken... Toen ik vanmiddag tijdens de pauze een rondje over het altijd rustige bedrijvenpark liep, werd ik notabene mee uit gevraagd door een langsrijdende Spanjaard! Door de helm en de bril die hij droeg kon ik hem echter niet zo goed inschatten en heb ik maar snel geantwoord, dat ik tot 23.00 uur moest werken, haha!
Nou, dat was in een nutshell een berichtje vanuit Barcelona. Ik weet soms van voren niet meer dat ik van achteren leef, maar lekker in mijn vel zit ik absoluut! :)
04 Augustus 2008 - 06:59
Raimon & Jolyn:
Hee Nien,
Weer leuk om al je belevingen te lezen. A.s. weekend gaan we pa en ma helpen met de verhuizing. Het is allemaal wel spannend voor ze na 20 jaar. Tot snel weer. Liefs Raim en Jo -
04 Augustus 2008 - 11:26
Trudy:
niet de eerste die reageert, maar toch even laten weten dat ik steeds met volle teugen van je uitgebreide verslagen geniet. Wel oppassen voor die vreemde autogangers 's avonds hoor Jeanine!
Groetjes uit het winderige Oss
Trudy -
08 Augustus 2008 - 10:10
Pa En Ma:
Hoi Nien, Inderdaad, verhuizen betekent veel drukte. Alles ligt op schema en de 13e, op mijn verjaardag om 7 uur staat de verhuiswagen voor. In oktober kun je dan weer beschikken over je spullen in een nieuwe kamer, in het hart van Nederland.
Groetjes en liefs van ons.xx -
09 Augustus 2008 - 08:53
Eliza:
Hey Jeanine!
Wat een druk schema zo te horen! Maar wel fijn dat je het nog steeds naar je zin hebt! Kom zelf net terug van een weekje zeeland! Alvast een voorproefje gehad voor als we straks echt lang naar renesse gaan ;)
Geniet van het lekkere weer! Hier gaat het deze zomer denk ik helaas niet zo heel veel meer worden..
Tot spreeks!
Liefs Eliza -
09 Augustus 2008 - 23:35
Lieke:
pff en ik soms maar klagen dat ik een drukke werkweek heb. Wat jij daar hebt meegemaakt is wel even anders, wat een hectiek! Moet wel een heerlijk gevoel geven als je naar huis loopt en je weet wie je weer allemaal goed op weg hebt geholpen.
Nog even en Elly is gezellig in Barca. Fijn eindelijk weer wat vrije dagen.
Meid succes met die hitte 's nachts en keep us updated want heerlijk om te lezen!!
x Lieke -
13 Augustus 2008 - 16:47
Tamara:
Hoi Jeanine,
Mooi dat alles nog steeds goed gaat! Bij mij zitten de rustigere weken op het werk er weer op. De schoolvakantie is na deze week voorbij. Dus weer volop bezetting, volop werk. De dagen vliegen soms voorbij.
En met de olympische spelen is er ook al wielergoud.
Tamara