Een einde en een nieuw begin... - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Jeanine Oostenbrug - WaarBenJij.nu Een einde en een nieuw begin... - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Jeanine Oostenbrug - WaarBenJij.nu

Een einde en een nieuw begin...

Door: Jeanine

Blijf op de hoogte en volg Jeanine

24 Mei 2008 | Spanje, Valencia

Het zit erop! Op dit moment zit ik in de lounge van de Residencia en schrijf ik een laatste krabbeltje vanuit Valencia. Om 12.00 uur moest ik mijn kamer uit en ik vertrek pas om 13.45 uur bepakt en bezakt met de tram en metro naar het treinstation van Valencia Nord. Om 15.05 uur neem ik de trein naar Barcelona Sants, waar ik om 18.40 uur aankom. Vanaf daar is het nog zo'n 15 minuten lopen naar mijn kamer.
De afgelopen week was druk, maar leuk. Het was echt zomers: een graad of 28 en overwegend zonnig. Helaas stond er wel een stormachtige wind, waardoor er op het strand zo af en toe een complete zandstorm was. Ik heb alles gedaan en gezien, wat ik wilde en ga hier dan ook met een goed gevoel weg. Ik heb twee middagen heerlijk op het strand vertoefd en gezwommen in de zee, drie middagen door de stad geslenterd op jacht naar souvenirs, een keertje 's avonds gezwommen in het zwembad, lekker uitgebreid gedineerd met Nick en voor de rest veel gestudeerd. Donderdag en vrijdag stonden in het teken van het staatsexamen Spaans. Mijn mondeling ging naar mijn idee prima; ik heb in ieder geval aan één stuk door zitten kletsen. Het vond plaats bij een of ander taleninstituut in de stad en duurde in totaal 15 minuten. In het eerste gedeelte was het de bedoeling om een cartoon gedetailleerd te beschrijven; het tweede deel ging over een thema, in mijn geval was dat het leren van een vreemde taal via internet. Het gesprek vond plaats met een jonge lerares; verder zaten er twee examinatoren bij, die aantekeningen maakten. Na afloop hebben we nog koffie gedronken met onze klas en lerares in de stad. Vrijdagochtend was het dan tijd voor het echte officiële examen, wat mijn hoofddoel was voor deze reis. Ik heb helaas wat gemengde gevoelens over het examen. Schrijven, grammatica en lezen gingen naar mijn idee goed; met luisteren heb ik altijd wat meer moeite. Het vervelende was, dat we in een zaal zaten met 60 man, de temperatuur was er ongeveer 30 graden, de stoelen met van die inklaptafeltjes waren grotendeels kapot, er zaten fouten in het examen en de tape voor luisteren zat vol met haperingen (gelukkig worden we daarin wellicht gecompenseerd). Al met al heb ik er een hoop geld voor betaald, maar erg professioneel is het niet echt op me over gekomen. Toch heb ik er alle vertrouwen in, dat ik het gewoon gehaald heb. De uitslag gaat weer 3 tot 6 maanden duren... Dit staatsexamen staat trouwens helemaal los van de cursus bij don Quijote. Daarvoor heb ik deze week ook nog een (niet-officieel) examen gemaakt, waarvoor ik maar liefst een score van "sobresaliente" oftwel "uitmuntend" heb behaald! :) Een leuke bijkomstigheid op mijn certificaat dus.
Gistermiddag heb ik nog een paar uurtjes in de stad rondgelopen, het centrum blijft prachtig. Daarna heb ik mijn koffer ingepakt, dat was zo gepiept. Gisteravond is het er dan toch echt van gekomen... ik ben op stap geweest! Nou ja, op stap; we zijn tot 02.30 uur in een hele gezellige loungebar in het centrum geweest met ons Nederlands clubje. Lekker veel gekletst, maar helaas niet veel kunnen drinken... Een biertje kostte maar liefst 5 euro?!?! Aan het einde van de avond van iedereen afscheid genomen en toen met de taxi terug naar huis. Om 03.15 uur lag ik lekker in mijn bedje en besefte ik, dat mijn studieavontuur er nu dan toch echt op zit.
En dan vanaf vandaag Barcelona... Ik heb er veel zin in, maar zie er ook een klein beetje tegenop om wéér opnieuw te moeten beginnen. En dan in zo'n wereldstad, waar ik vanaf nu de komende maanden alles zelf moet doen: boodschappen, koken, wassen, poetsen... :( Aan de andere kant is het ook wel een lekker vooruitzicht om weer een serieuze baan te hebben en geld te verdienen! :)

• 24 Mei 2008 - 12:33

Marian Van Doremalen:

Hey Jeanine,

Wat een timing, net een nieuw verhaal op je site, leuk :)
    Het examen heb je inmiddels alweer achter de rug, wat gaat het toch snel! Wel lang voordat je de uitslag krijgt te horen! Maar dat zit vast wel goed :)
    Op dit moment ben je dus onderweg naar Barcelona, weer een nieuwe stad waar je vast ook weer een geweldige tijd gaat hebben! Ik wens je heel veel plezier en succes in Barcelona!!!

Liefs Marian

• 25 Mei 2008 - 09:06

Loes:

ha die Jeanine!

Wat heb je weer veel gedaan in Valencia! Het lijkt me echt een leuke stad! Nou weer naar het volgende avontuur!
    Veel succes in barcelona en bij de anwb! Ik ben benieuwd naar je volgende verhalen!

Groeten Loes

• 26 Mei 2008 - 13:39

Raimon & Jolyn:

He Jeanine,

Leuk om je verhaal weer te lezen. We willen je heel veel plezier en succes in Barcelona met je nieuwe baan bij de ANWB wensen! We zien je bijna!

Liefs Raimon & Jolyn

• 27 Mei 2008 - 20:38

Bianca:

Hola Jeanine,

Ik heb gelezen dat je je examen waarschijnlijk wel gehaald hebt en dat je nu aan je avontuur in Barcelona gaat beginnen en je werkzaamheden bij de anwb.
    Heel veel succes en geniet er weer van, maar dat zal wel lukken.
    Onze tijd in Andalusië was prima en we hebben genoten.

Bianca.