Föhn
Door: Jeanine
Blijf op de hoogte en volg Jeanine
13 Mei 2009 | Duitsland, München
Zondag hebben we de finale van de BMW Open (tennis) bijgewoond. Het was uiterst spannend, we hebben echt waar voor ons geld gehad en ik heb zelfs weer twee foto’s van mijzelf aan de zijde van een tennisser aan mijn collectie kunnen toevoegen! :) Het was een leuke belevenis tussen de 'upper class' te zitten en te zien, hoe de Tsjechische winnaar (Tomáš Berdych) er met een prachtige BMW Z4 cabrio, mijn favoriete auto, vandoor ging en er zelfs een rondje mee mochten rijden op het gravel.
Op het werk is het nog altijd vervelen geblazen, maar de sfeer is er uitermate goed. Waarschijnlijk barst de hel pas vanaf vrijdag 5 juni los. Gisteren heb ik mijn ticket met de City Night Line à 29 euro enkele reis geboekt. Op dinsdagavond 9 juni vertrek ik na het werk met de trein naar Utrecht voor twee weekjes vakantie in Nederland.
Gisteren had ik een dagje vrij, maar helaas was het weer niet al te best. Ik ben flink aan het shoppen geweest (maar heb nog niks gekocht), op jacht naar cadeautjes voor onze Tsjechische vrienden. Aanstaande vrijdag heb ik een verplichte ATV-dag en ook zondag heb ik vrij. Voor die dag staat er een mooie wandeling met aansluitend een fietstocht door de stad en uiteraard een bezoekje aan een Biergarten op het programma, georganiseerd door de man van de manager van de ANWB. Op donderdag 28 mei gaan we ter kennismakingsavond met alle nieuwelingen bowlen, waarvoor ik zelf in het organisatieteam zit.
De laatste tijd ben ik qua gezondheid helaas niet helemaal op en top… Inmiddels heb ik de verklaring hiervoor gevonden en is wel gebleken, dat ik niet de enige ben, die hiervan last heeft.
Leest en huivert!
"Een föhn is een warme droge wind die vaak aan de noordzijde van de Alpen waait. De benaming is afgeleid uit het Latijnse 'favonius' (warme wind) en het gotische fôhn (vuur). In de Alpen is het een normaal verschijnsel, maar de föhn waait ook op veel andere plaatsen in de wereld, soms onder andere benamingen.
In sneeuwrijke berggebieden vergroot de föhn het lawinegevaar. Ook neemt het aantal verkeersongelukken toe en krijgen veel mensen bij föhnweer last van verhoogde bloeddruk, hoofdpijn, spierpijn, slapeloze nachten en infrageluid. Daardoor is de föhn een belangrijk maatschappelijk verschijnsel. De oorzaak van de fysiologische effekten is wetenschappelijk gezien niet geheel opgehelderd. Als oorzaak wordt enerzijds de snelle luchtdrukwisseling vermoed, anderzijds een lichte uitdroging."
Verder heb ik niet veel meer nieuws te melden. We delen het huis momenteel met z’n tweetjes, aangezien Samirta in Den Haag zit voor het volgen van de ANWB-cursus. ’s Avonds drinken Saskia en ik vaak iets op het balkon: naast de eekhoorntjes en vogels lopen nu ook de egels af en aan. Het boek 'De Schaduw Van de Wind' heb ik inmiddels uit, nu ga ik beginnen aan 'De Vliegeraar' van Khaled Hosseini. Ook heb ik van een collega een groot aantal (nieuwe) films gekregen, dus vervelen hoef ik me absoluut niet!
13 Mei 2009 - 12:09
Raimon & Jolyn:
He Jeanine,
Leuk om al je verhalen te lezen. :-) Jammer dat het niet echt super weer is en dat je er zelfs niet echt lekker van bent.. Beterschap! Het is al bijna zover en dan zien we je alweer. Gezellig hoor. Daar kijken we zeker naar uit.
Hier is alles goed. Jolyn is eindelijk van de misselijkheid af en het echte "genieten" van de zwangerschap kan dan ook eindelijk gaan beginnen.
Ook kijken we heel erg uit naar de vakantie in Spanje. Eindelijk er lekker tussen uit. Nog 5 weekjes werken :-)
We wensen je nog heel veel plezier de laatste weekjes en we zien je snel!
Liefs Raimon, Jolyn en de kleine uk. -
14 Mei 2009 - 14:33
Lieke:
Hoi Jeanine,
Weer top om te lezen allemaal. Geniet nog maar even van de rust want krijgt het nog druk genoeg op kantoor. Dat kan niet anders. Onze tickets zijn binnen dus over een 3,5 maand kun je ons verwelkomen. Maar ik zie je vast wel even als je voor korte vakantie weer in NL bent!
Fijne avond en have fun daar!
x Lieke -
17 Mei 2009 - 07:38
Marianne:
Hey Jeanine!
Weer een leuk berichtje op de site! Fijn dat het allemaal zo goed gaat daar. Hopelijk gaat het met je gezondheid ook snel beter. We moeten elkaar zeker meeten in juni. Binnenkort volgt een uitgebreidere mail ;).
Xx -
28 Mei 2009 - 18:05
Marleen Van Dijsseld:
Hoi Jeanine,
Je kent me niet, maar net als jij zit ik op dit moment in Munchen voor mijn stage. Ik ben pas net aangekomen en ik was een beetje Munchen-blogs aan het lezen toen ik jouw verhalen tegenkwam. Aan de hand van je verhaal over die fiets heb ik een vraag: waar kan ik die namelijk het beste gaan kopen? Ook ik ben het openbaar vervoer al zat, en met oog op het mooie weer in aankomst is een fietsje nooit weg :). Zou leuk zijn als je me iets laat weten via mvdijsseldonk@hotmail.com. Bedankt!
Marleen