Op de fiets - Reisverslag uit München, Duitsland van Jeanine Oostenbrug - WaarBenJij.nu Op de fiets - Reisverslag uit München, Duitsland van Jeanine Oostenbrug - WaarBenJij.nu

Op de fiets

Door: Jeanine

Blijf op de hoogte en volg Jeanine

06 Mei 2009 | Duitsland, München

De tijd tikt maar door! Op het werk loopt alles lekker. We hebben nu een erg drukke bezetting en iedereen is inmiddels ingewerkt, waardoor de eerder verwachte stilte voor de storm achterwege is gebleven en ik me op sommige momenten (zoals nu) zelfs verveel. Tussendoor heb ik al mijn vrije dagen ingepland: zowel in juni als augustus als september krijg ik bezoek uit Nederland, erg leuk. Pa en ma zijn het afgelopen weekend langs geweest en ook dat was erg geslaagd. We hebben heerlijk gegeten en gedronken, de stad en de parken doorgeslenterd, het BMW-museum bezocht en natuurlijk flink bijgebabbeld. Pa en ma waren weg van München en bevestigden ook, dat ik maar heb geboft met mijn appartementje! Inmiddels zitten ze bij onze vrienden in Tsjechië, waar ik 23 mei ook heen ga.

Sinds een week toer ik door München op de fiets. Elke dag ben ik zo’n 35 minuten onderweg naar het werk en dan ook nog terug. Een heerlijke ontspanning en goed voor de conditie! Wel moet ik behoorlijk rare kapriolen uithalen om de gigantische hoeveelheid auto’s te ontwijken en kom ik onderweg minimaal 20 stoplichten tegen. Het openbaar vervoer laat ik nu helemaal links liggen. Heel binnenkort start ik ook met tennissen (toevallig ontdekte ik onlangs, dat er bij mij om de hoek een tennisclubje zit). Om te beginnen ga ik zondag met twee collega’s naar de finale van het BMW Open tennistoernooi in München. De tennisspelers verblijven notabene op steenworp afstand van het ANWB-kantoor! :)

Het weer is al een tijdje wat minder: lage temperaturen en een venijnige wind. Gelukkig was het tijdens het bezoek van pa en ma wel aangenaam zonnig weer, zo ook vanaf morgen. Inmiddels ben ik nog een keertje in de Englischer Garten, de grootste tuin van Europa, geweest waar men gewoon naakt mag liggen te zonnen?! Ook het bezoek aan de kastelen Neuschwanstein en Schwangau in Füssen waren zeer de moeite waard.

Vanavond gaan we voor de verandering weer eens naar de Biergarten met de collega’s. Zaterdagavond gaan we pannenkoeken eten bij een collegaatje thuis. Aan Koninginnedag hebben we niets gedaan; wat een vreselijk bericht is er uit Apeldoorn gekomen… De kranten staan er hier vol van.

Bis später!!

• 07 Mei 2009 - 08:33

Elly:

Hey Jeanine!

Klinkt allemaal errug goed!!! En lekker sportief bezig nu je de fiets hebt. Hier ook alles goed. Volop aan 't solliciteren...met alle ups en downs die daarbij horen ;) Ik mail je deze week met alle ontwikkelingen :)

Veel succes en plezier in het zo te horen prachtige München!

Liefs Elly

• 12 Mei 2009 - 11:06

Rose-Minke:

Hoi fietserd,
    Hier in Nederland hebben we ook prima weer. N lekker zonnetje. Je mist wat. Wanneer kom je weer eens hierheen?
    x Mink