Tsjechië - Reisverslag uit München, Duitsland van Jeanine Oostenbrug - WaarBenJij.nu Tsjechië - Reisverslag uit München, Duitsland van Jeanine Oostenbrug - WaarBenJij.nu

Tsjechië

Door: Jeanine

Blijf op de hoogte en volg Jeanine

01 Juni 2009 | Duitsland, München

Het is alweer een tijdje geleden, maar hier volgt weer een teken van leven vanuit München! Het leven in Duitsland bevalt me zo goed, dat ik notabene vergeet wat op de site te plaatsen! :)
Vorige week ben ik vijf dagen bij onze Tsjechische vrienden geweest. Het was heerlijk om even weg te zijn uit de stad en te genieten van de rust en prachtige natuur in Tsjechië. Ik ben op eet- en drinkgebied volledig verwend en werd als vanouds uitstekend opgevangen. Het weer was alle dagen uitmuntend: bijna 30 graden en alleen maar zon. We hebben urenlange wandelingen met de honden en baby's gemaakt door de bossen en tientallen kilometers over de heuvels en langs de meren afgelegd op de mountainbike. We zijn steeds zo sportief bezig geweest, dat we het dagje Praag zelfs hebben laten schieten. De avonden hebben we veelal kletsend op het dakterras doorgebracht. Als aflsuiting van mijn bezoekje heb ik zelfs nog een officiële fotoshoot meegemaakt van vrienden van onze Tsjechische kennissen, dus ik ben reuze benieuwd naar het resultaat op dvd! :)

Donderdag ben ik weer aan het werk gegaan. Op en rond de feestdagen na is de echte drukte nog altijd niet op gang gekomen bij de ANWB. Maar goed, juli en augustus worden een hel, dus ik geniet er nog maar even van! Ik heb inmiddels ook mijn eerste evaluatiegesprek gehad en dat was uitstekend! :) De nieuwe en laatste groep Voertuighulpverleners is inmiddels ook gearriveerd: drie meiden en twee jongens. We hebben nu een gezellige, grote club en we bouwen al mooi ons eigen groepje op. Donderdagavond hebben we ter kennismakingsavond gebowld, dat was zeer geslaagd.

Mijn fiets is mijn beste maatje geworden in München. Ik ken de stad inmiddels bijna op mijn duimpje en de fiets heeft al heel wat kilometers gereden. Een paar weken geleden hebben we een erg mooie tocht gemaakt door de historische binnenstad, de man van de manager van de ANWB fungeerde als gids. We hebben de stad toen ook bekeken vanaf de kerktoren 'Der Alte Peter' en na afloop zijn we in een zeer gezellige Biergarten beland, vlakbij het terrein van het wereldberoemde Oktoberfest.
Ook gisteren hebben we een mooie trip gemaakt; deze keer zelf georganiseerd. Helaas was dat niet zo'n succes, want we zijn compleet verdwaald en hebben maar liefst 70 km gefietst(!) Uiteindelijk hebben we ons doel bereikt (concentratiekamp Dachau), maar afzien was het wel. Na afloop hebben we thuis met z'n achten spaghetti gegeten en hebben we nog tot diep in de nacht zitten borrelen aan de keukentafel. Nu, met Pinksteren, ben ik nog vrij. Vandaag zie ik als een echte 'chilldag', vanmiddag gaan we nog even een biertje scoren op de braderie vlakbij huis.

Het weer verandert continu. Vorige week hadden we temperaturen van 30 graden of hoger; de laatste dagen en ook de komende week is het een graad of 19 en halfbewolkt. Een beetje kwakkelweer dus.

Dinsdagavond 9 juni laat vertrek ik met de City Night Line naar Nederland voor twee weekjes vakantie. Dit was/is nog een heel gedoe, want mijn ticket is met de post zoekgeraakt en ligt sinds afgelopen zaterdag weer in Amersfoort... Ik durf het niet weer naar München te laten opsturen, dus nu zal een collega, die het komend weekend in Nederland is, het voor me meenemen... Kortom, het zal er nog even om spannen, of ik woensdagochtend 10 juni thuiskom! :P

• 01 Juni 2009 - 15:00

Lieke:

Hi Jeanine,

En voelde het weer helemaal als thuiskomen toen je na je trip naar Tsjechië in München terug was? Als ik je verhaal weer lees ben ik stiekem wel jaloers hoor. Allemaal leuke mensen daar en zo ondernemend!
    Geniet maar even goed nog van de rust, je tripje naar NL straks en da kan de drukte een keer losbarsten.

Fijne week en duimen voor je ticket :)
    x Lieke

• 02 Juni 2009 - 21:06

Dorien Gevers:

Hoi Jeanine, Ik vind het altijd weer leuk om jouw verhalen te lezen. En dat je daarbij nog veel fietst is ook erg goed. Super hoor zoals je zo van allerhande steden/landen bezoekt en ontdekt welke charmes elke stad heeft. Ik lees het telkens weer heel graag. Nog veel plezier en vooral veel succes straks in de drukke warme tijd.
    Groetjes je ex-collega, Dorien Gevers

• 04 Juni 2009 - 08:51

Josephien:

Hoi Jeanine,

Wat beleef je weer een hoop leuke dingen. Geniet van je vakantie in Nederland.

Groetjes van Gerard en Josephien

• 07 Juni 2009 - 10:23

Eliza:

Hoop dat je ticket op tijd binnen is! Wel lekker een paar weekjes vakantie! Alvast een fijne terugreis en iig tot de 17e! Liefs Eliza