En wat is hierop jouw antwoord???
Door: Jeanine
Blijf op de hoogte en volg Jeanine
25 Juni 2008 | Spanje, Barcelona
Vrijdag was dan de grote dag, waar het paar zo lang naar uitgekeken had. Om 10.00 uur vertrokken pa, ma en ik richting Raalte, waar we rond het middaguur aankwamen bij ons hotel. Vlak daarna arriveerden ook opa en oma. We hebben ons snel omgekleed en om 13.00 uur stond er een lunch bij de ouders van Jolyn thuis klaar. Het was prachtig Hollands weer en er was slechts een select gezelschap uitgenodigd. Raimon en Jolyn kwamen aan in een Volkswagen EOS cabrio. Na wat fotosessies werd het tijd om naar het gemeentehuis van Raalte te gaan. Na een toespraak van een klein uurtje van de ambtenaar van de burgerlijke stand gaven mijn broer en schoonzusje elkaar het ja-woord. Dit werd daarna uitbundig gevierd met een bruidstaart en champagne in Gasterij "De Kruidentuin" te Mariënheem, een prachtige locatie. Daar kregen we ook een lekker diner voorgeschoteld. Vanaf 20.30 uur barstte het avondfeest los, waarvoor ongeveer 90 man uitgenodigd waren. Het was erg leuk de familie weer eens te zien, want zo vaak zie ik mijn neefjes en nichtjes niet. Een dj wist de stemming er al gauw in te brengen en voor we het wisten, gingen de voetjes van de vloer. Joeri, de jongste van de twee broers van Jolyn, gaf nog een muzikaal optreden samen met een vriend van hem. Hij was eveneens de ceremoniemeester gedurende de hele dag. De avond vloog voorbij en Raimon en Jolyn straalden van geluk. Ook ik heb een geweldige dag gehad en het was het dan ook meer dan waard om ervoor terug te komen uit Spanje.
Zaterdag zaten we alweer vroeg aan het ontbijt in ons hotel; best een beetje moe natuurlijk... Na nog een kop koffie te hebben gedronken bij de ouders van Jolyn zijn we rond de middag weer richting het Brabantse land vertrokken. 's Middags ben ik nog eventjes het dorp in geweest en hebben we lekker gerelaxt. 's Avonds hebben we het debacle van het Nederlands elftal vanaf de bank zitten aanschouwen... Ik vind het verschrikkelijk jammer, dat ik de oranjegekte nu niet meer kan meemaken in Barcelona! Maar goed, Rusland is de verdiende winnaar.
Zondag hebben we heerlijk uitgeslapen en waren we weer helemaal fit. We hebben lekker buiten in de tuin kunnen ontbijten. 's Middags zijn Eliza en Tamara een paar uurtjes langsgeweest, dat was erg gezellig. Daarna werd het tijd om mijn tas in te pakken en de laatste spullen in mijn kamer op te ruimen voor de verhuizing. Tegen 18.00 uur zijn pa, ma en ik weer naar Brussel gereden en om 21.00 uur zat ik met een lach en een traan boven de wolken. Helaas heeft mijn pot AH-pindakaas de douane op de luchthaven niet overleefd... :( "Helaas pindakaas" zullen we maar zeggen! De vlucht met Brussels Airlines was prachtig: vanaf het raampje kon ik de zonsondergang volledig meemaken. Om 23.00 uur stond ik alweer buiten bij het vliegveld van Barcelona, waar ik opgewacht werd met luid getoeter van taxi's en bussen. Achteraf bleek dat Spanje in de kwartfinale van het EK Italië had verslagen! :P Precies om middernacht was ik thuis en kon ik nagenieten van vier geweldige dagen Nederland.
You gotta move...
Inmiddels ben ik alweer aan de slag bij de ANWB. Maandag en dinsdag heb ik van 13.00 uur tot 22.00 uur gewerkt, het is nog relatief rustig op kantoor. Wel heb ik mijn eerste echte lastige klantendossier afgehandeld (met succes!). Woensdag hebben we een communicatietraining in het Renaissance Barcelona Airport Hotel gehad. Ik heb er echt wat van opgestoken en de hele dag zijn we verwend met koffie, water, cakejes, vers fruit en zelfs een driegangendiner! :) Vorige week hebben we overigens nog een training over autotechniek gehad. Eindelijk weet ik hoe de koppakking, distributieriem en motor er "in het echt" uitzien, haha! En... ik heb zelfs geleerd om een band te verwisselen! :) Sinds deze week is ook de afdeling intake gestart, die het eerste klantencontact voor haar rekening neemt.
De zomer is ook begonnen: het is ruim boven de 30 graden en de zon laat zich regelmatig zien. Gelukkig hebben we airco op kantoor; anders is het niet te harden. Dinsdag was het een nationale feestdag, San Juan, waardoor het hele leven plat lag. Dit feest is maandagnacht ingeluid met oorverdovende knallen van vuurwerk, het leek wel oorlog. Wonder boven wonder heb ik er doorheen kunnen slapen, terwijl de hele stad feest vierde aan het strand. Er waren maar liefst 85.000 mensen op het strand van Barcelona! Op de feestdag zelf moest ik gewoon werken en kregen we op kantoor champagne met coca (een zoete koek).
Spanje heeft nog een andere reden om feest te vieren: het EK! Ik sta niet bepaald goed in de ANWB TOTO, maar wie weet komt mijn voorspelling met Spanje als finalist wel uit...
25 Juni 2008 - 19:59
Dorien Gevers:
Bonjour Jeanine,
Ik ben blij dat jouw bezoek aan Nederland met natuurlijk de bruiloft van jouw broer, zo'n succes is geweest. Inderdaad jammer dat Nederland er met de EK al uit ligt. Wij hadden er hier ook erg op gehoopt dat ze het nog ver gingen schoppen. Niet dus.
Nu hoop ik met jou mee dat Spanje de winnaar gaat worden. Heb jij daar nog lekker iets te vieren.
Ik zou zeggen, nog veel werkplezier en ga op zijn tijd nog lekker in de zon liggen.
En hopelijk tot ziens een volgende keer.
Groetjes uit Rooi.
Dorien Gevers -
26 Juni 2008 - 08:28
Ma En Pa:
Wat hebben we leuk geskyped gisteravond tijdens Duitsland Turkije! Ben benieuwd hoe het met Spanje Rusland afloopt vanavond...
Hoop dat je in een groot voetbalfeest terecht komt, maar gun onze Guus het succes eigenlijk ook...
3-1 voor Spanje??????????????
Liefs van het thuisfront. -
26 Juni 2008 - 17:31
Harrie Van De Sande:
Que te vaya muy bien en Barcelona. Disfruta la ciudad mas bonita del mundo al maximo. Recuerdos, Harrie van de Sande [bioMerieux Boxtel] -
27 Juni 2008 - 17:09
Eliza:
Hey,
Wat jammer dat je pot pindakaas de douane niet had overleefd ;) Had ik het toch mis.. Leuke foto's heb je er weer opgezet! Succes bij de anwb enne Spanje in de finale he!
Liefs Eliza