On the move - Reisverslag uit München, Duitsland van Jeanine Oostenbrug - WaarBenJij.nu On the move - Reisverslag uit München, Duitsland van Jeanine Oostenbrug - WaarBenJij.nu

On the move

Door: Jeanine

Blijf op de hoogte en volg Jeanine

05 Juli 2009 | Duitsland, München

Het vorige berichtje typte ik vanuit Amersfoort, waar ik twee weken genoten heb van een geweldige vakantie; deze update volgt vanuit München, waar ik nu anderhalve week ben en er zelfs alweer een hele werkweek op heb zitten.
Het was een erg leuke en relaxte break in Nederland! Pa en ma hebben me super verwend, ik heb alle familie en vrienden weer gezien, het weer was over het algemeen prima (ik heb zelfs twee middagen op het dakterras liggen bakken!) en ik heb honderden kilometers met de Smart gereden. Het enige gemis was uiteraard de aanwezigheid van Rasta, in het begin een zeer rare gewaarwording... Ik heb echter een enorm groot canvasdoek van Rasta als cadeau voor pa en ma laten bezorgen, dat hangt te schitteren in de huiskamer, zodat ze toch nog een beetje bij ons is.
Op woensdag 24 juni ben ik met Loes en Patrick met de auto mee teruggereden naar München. Om 09.00 uur zijn we vanuit Liempde vertrokken en iets voor vijven waren we al bij het hotel van Loes en Patrick, niet ver van mijn woning. Die avond hebben we een overheerlijke pizza gegeten bij mijn favoriete Italiaan 'Bella Italia' en zijn we vervolgens uitgeput in ons bed beland.
Op de donderdag was het verschrikkelijk weer: 14 graden, somber en lichte regen. We hebben toen een rondleiding door het voetbalstadion van Bayern München gemaakt en vervolgens zijn we naar het Olympiapark gegaan, waar we o.a. het gratis museum BMW Welt hebben bezocht. Ik heb weer zitten smullen van de Z4 cabrio! :) Later werd het weer beter en hebben we de binnenstad uitgebreid bekeken en hebben we nog een rondje Engelse Tuin gedaan. 's Avonds hebben we al kletsende bij ons thuis doorgebracht.
Op vrijdag was het weer ons veel beter gezind. Die dag hebben we het dierenpark in München (de grootste dierentuin van Europa) bezocht, echt een toppertje! Het park is opgesplitst in de vijf verschillende werelddelen en je vindt er alle dieren, die je maar bedenken kunt. We hebben notabene voor de giraffen zitten lunchen! Het park wordt gesponsord door de staat, waardoor de toegangsprijzen er zeer laag zijn (wij hebben ons voorgedaan als studenten en hoefden daardoor maar 6 euro (i.p.v. 9 euro) per persoon af te rekenen!). Het is absoluut een park om nog eens naar terug te gaan. Ook die avond hebben we bij ons thuis gezeten en hebben we samen met Samirta overheerlijke Mexicaanse wraps op tafel getoverd. Uiteraard werd ik weer uitgebreid bijgepraat over het reilen en zeilen bij de ANWB, want in ruim twee weken mis je toch behoorlijk wat dingen en het roddelgehalte in de Nederlandse enclave is er niet minder op geworden!
Zaterdag 27 juni zat het er dan helaas weer op. Na nog een kopje koffie bij ons thuis zijn Loes en Patrick doorgereden naar Oostenrijk voor een weekje vakantie aldaar en ben ik op de fiets naar het werk gegaan. Gelukkig was er niet veel te doen en het was leuk iedereen weer te zien. Ik was al gauw weer gewend, maar 's avonds bij thuiskomst toch stiekem wel een beetje moe.
Met uitzondering van de maandag is het de rest van de week belachelijk rustig geweest op kantoor. Sinds 1 mei worden alle telefoongesprekken op band opgenomen. Deze week heb ik een paar gesprekken teruggehoord en dat is best een grappige ervaring. Op kantoor is het wel erg warm, we hebben nog geen airco en de buitentemperatuur ligt steeds tegen de 30 graden. Daarbij schijnt af en toe het zonnetje en soms vliegt er een flinke plensbui met enorme bliksemflitsen en onweer voorbij, waardoor op sommige momenten heel München plat ligt, maar dit lijkt in ieder geval meer op de zomer dan vorige week!
Donderdag en vrijdag had ik weekend. Donderdag ben ik samen met collega Han naar het Olympiapark geweest. Daar hebben we een bezoekje gebracht aan Sealife (viel tegen), hebben we een enorm stuk appeltaart met een bel cola gehad bij het Olympia Einkaufzentrum (shopping center) en zijn we naar Tollwood geweest (een soort dorp, waar alle werelddelen vertegenwoordigd zijn, de lekkerste dingen te koop zijn en muziek op alle hoeken van de straat schalt). Bovendien waren we live getuige van het concert van Bruce Springsteen, dat daar begon! 's Avonds ben ik met vier andere collega's naar de Openluchtbioscoop in het Westpark (vlakbij de ANWB) geweest. De film vonden we niks, maar de sfeer in de Romeins aandoende amfitheater setting was geweldig. Mensen lagen er compleet gewapend met dekens, kussens en versnaperingen onder de sterrenhemel de film te bekijken. Pas rond 1 uur 's nachts waren we weer thuis en vrijdagmiddag werd ik pas na twaalven wakker. Die dag heb ik huishoudelijke klusjes gedaan, tennis gekeken en angstige momenten beleefd, toen de bliksem op zeer korte afstand insloeg.
Ik heb dit bericht getypt op het balkon onder het genot van een kopje koffie (en voor het laatste deel met een biertje erbij). Helaas heb ik thuis geen internet (meer), dus publiceer ik de tekst nu (zondagmiddag dus) bij de MAC. De stageperiode van Saskia zit er inmiddels op, dus zij is vrijdagavond weer naar huis vertrokken. Afgelopen woensdagavond hebben we een afscheidspicknick voor haar georganiseerd in de Engelse Tuin. We waren met zo'n 20 ANWB'ers en hebben daar op kleden heerlijk gegeten en gedronken, vergezeld door tromgeroffel van onze Afrikaanse buren. We krijgen geen nieuwe huisgenoot, dus Samirta en ik wonen vanaf nu met z'n tweetjes in onze leuke 'Oostenrijkse skihut'! :)
Precies volgens verwachting is de zomerdrukte bij de ANWB op zaterdag 4 juli losgebarsten, toen Noord-Nederland vakantie kreeg en vooral de Turkse vakantiegangers de doortocht door Europa - en daarmee Duitsland - met de auto waagden. Toch laat ik me absoluut niet gek maken en staan er voor juli weer heel wat leuke uitjes op het programma, zoals een dagje Lindau en Liechtenstein, een weekendje op de camping in Oostenrijk en een driedaags bezoek van Kimberley en Rose-Minke. Het enige zeer vervelende, waarmee ik sinds begin deze week te kampen heb, is een muisarm... :(
Nou, ik ga me klaarmaken voor de finale van Wimbledon... tot gauw!

• 05 Juli 2009 - 17:21

Dimitri:

Ha Jeanine, goed te lezen dat het nog steeds allemaal goed met je gaat. Helaas hebben we je niet langer kunnen zien in juni maar dat halen we nog wel een keertje in. Bedankt voor je smsje, maandag is het zover voor mij en dan kunnen we vrijdag als het goed is op vakantie. Groetjes en tot snel.

• 06 Juli 2009 - 22:44

Loes:

Ha die Jeanine,
    Ik ben ondertussen ook weer aan het werk na de vakantie! Patrick en ik vonden het erg leuk in Munchen en Patrick is nog steeds aan het nagenieten van de koning pinguins;). Het was zaterdag 4 juli inderdaad erg druk op de weg, gelukkig wel aan de andere kant. En we hebben verschillende nederlanders met pech langs de weg zien staan. Even Jeanine bellen....;)Succes met werken in de komende drukke tijd!
    Groeten Loes

• 07 Juli 2009 - 06:34

Rose-Minke:

Ha die Jeanine,
    kan haast niet wachten op t volgende spannende Munchen avontuur ;)
    Heb wel zin in de dierentuin, t BMW museum enz. Groetjes en tot over een paar weekjes!
    Mink